مدیریت در ورزش اصل اساسی موفقیت
بصیر، رهبری یعنی تاثیرگذاری برافراد در انجام وظایفشان با میل وعلاقه، رهبری نفوذ برمرئوسان ازطریق برقراری ارتباط باآنان درتحقق اهداف سازمان بیان شده است .
رهبری فرایندی است که ضمن آن مدیر در سازمان تلاش میکند تا با ایجاد انگیزه وارتباطی موثر انجام وظایف خود را در تحقق اهداف سازمانی تسهیل و کارکنان را از روی میل وعلاقه به انجام وظایفشان ترغیب کند.
بنابراین رهبری یکی از وظایف مهم واصلی مدیرمحسوب میشود .
نشریه فوربس به هفت مهارت و ویژگی رهبری اشاره کرده که اغلب مدیران، فاقد آن هستند، این مهارتها در ورزش بسیار دارای ارزش است که موجب پیشرفت و موفقیت میشود.
این مهارتها و ویژگیها عبارتند از:
دریافت دیدگاهها و نقطهنظرات دیگران:
بسیاری از مدیران نمیتوانند دنیا را از نگاه ذینفعان مختلف سازمان همچون مشتریان، هیات مدیره، کارکنان و نهادهای قانونگذار ببینند.
کنترل هیجانات و احساسات:
مدیران موفق، زمانی که در موقعیت ناراحتکننده یا خوشحالکنندهای قرار میگیرند، نفسی عمیق کشیده و هیجانات خویش را کنترل میکنند.
کنجکاوی مفهومی:
مدیران موفق زمانی که در برابر ایدهای جدید قرار میگیرند، دوست دارند بیشتر در مورد آن بدانند، اما مدیران ضعیف به طور معمول با گفتن جملههایی همچون سیاست شرکت، اجازه چنین کاری را نمیدهد و یا اینکه این تصمیم به شما ربطی ندارد، کنجکاوی خاصی در برابر ایدههای جدید از خود نشان نمیدهند.
تفکر انتقادی:
تفکر انتقادی برای همه مهم است، اما اهمیت آن به طور قطع برای افرادی که گروهی از مردم را مدیریت میکنند، بیشتر است.
تفکر سیستمی:
مدیران ضعیف، توانایی دیدن رابطه و وابستگی میان مسائل مختلف و حل یکپارچه آنها را ندارند، در نتیجه، بیشتر به دنبال حل یک مساله در فضای ایزوله هستند. چنین راهحلهایی، معمول پایدار نمیماند.
فروتنی:
مدیران قوی اغلب باور دارند که پاسخ همه مسائل را نمیدانند و به عقلجمعی و مشورت، محتاج هستند. آنها خود را خردمندتر و باهوشتر از سایرین نمیدانند.
مربیگری:
مربیگری، هنر گوشدادن و همدلی است. مدیران ضعیف، اغلب بر دستورات مدیریتی و قوه قهریه به جای انجام فرایند مربیگری تکیه دارند.
مرتضی اسدپور