“رفراندوم” موضوع روز روحانی برای فرار از مسئولیت

به گزارش بصیرنیوز، پس از انتخاب مجدد روحانی به عنوان رئیس جمهور منتخب در سال 96، وی هر از چندگاهی با مطرح کردن برخی از موضوعات موجب واکنش‌ در جامعه شده که هیچ سودی برای کشور ندارد.

در تازه‌ترین این اظهارات روحانی امکان نقد معصومان و برگزاری رفراندوم برای خروج از بن بست سیاسی را مطرح کرده که در موضوع نخست با واکنش‌های مراجع تقلید و علما رو به رو شد و در روز یکشنبه در سخنرانی 22 بهمن تهران، راه حل بن بست سیاسی را برگزاری رفراندوم دانست.

طرح اینگونه موضوعات، مردم و علاقه‌مندان به نظام را به تعجب وا میدارد چراکه این سخنان از سوی مقام اول اجرایی کشور مطرح می‌شود و این درحالی است که وی یک فرد سیاست مدار باتجربه است که بازتاب این سخنان را به خوبی درک می‌کند و می‌داند که واکنش‌هایی را به همراه خواهد داشت پس چرا یک فرد که از آینده سخنان خود به خوبی آگاه است آن را مطرح می‌کند؟

روحانی که در این سال‌ها به خوبی نشان داده که دارای تفکر غیرانقلابی است این بار سعی کرده نقطه بارزتر از این ماجرا را نشان دهد چراکه  تفکر جریان غیرانقلابی هیچگاه منطبق بر مردم‌سالاری دینی نبوده و بیشتر به یک تفکر لیبرالی شباهت داشته است و مدعی توجه به رای اکثریت هستند و مشروعیت را به رای مردم نسبت می‌دهند و این درحالی است که رای مردم بدون فیلترهای دینی مانند دموکراسی غربی است

البته این سوال را باید از آقای روحانی پرسید که چگونه شد که در دولت ایشان بن بست سیاسی به وجود آمد؟

هدف از اینگونه سخنان بیشتر از آنکه یک ایدئولوژی طراحی شده باشد بیشتر شبیه یک شوی تبلیغاتی است تا مدت زمانی هرچند کوتاه جریان انقلابی و آحاد مردم جامعه را از مشکلات اصلی به دور کرده و درگیر برخی از موضوعات فرعی کنند.

ناکارآمدی برجام، رشد بیکاری، افزایش تحریم‌ها، مشکلات معیشتی، افزایش روزانه قیمت دلار، واردات بی رویه و نارضایتی مردم از عملکرد دولت، روحانی را در بن بستی قرار داده که خروج از آن به راحتی امکانپذیر نیست و حال که توانایی رفع این مشکلات را ندارد به فکر بازی با کلمات و طرح دیدگاه‌های زرد برای خروج از مسائل اصلی افتاده است.

اما در این بین نقش جریان انقلابی برای تحقق مطالبات مردمی که همان توجه به معیشت و اقتصاد جامعه است بسیار مهم و تاثیرگذار بوده چراکه آقای روحانی تلاش می کند تا با ایجاد چالش در جامعه زمین بازی را عوض کرده و تمرکز جریان انقلابی را از حوزه معیشتی و اقتصادی به زمین تئوری سیاسی زرد عوض کند.

در حالی که کشور ایران دارای ظرفیت‌های زیادی در بازار منطقه‌ای و بین‌المللی، صنعت هسته‌ای، توجه به مسکن ارزان قیمت و طرح‌های اقتصاد مقاومتی است، دولت باید به این موضوعات نگاه ویژه ای داشته باشد .

هر چند که به احتمال بسیار زیاد آقای روحانی این سناریو را ادامه خواهد داد و باید به زودی منتظر طرح بعدی ایشان برای تمرکز زدایی باشیم اما وی باید توجه داشته باشد که قبل از ایشان افرادی دارای چنین تفکراتی بودند که مردم جمهوری اسلامی و نظام آن‌ها را به زباله‌دان تاریخ فرستادند و اگر در سال های باقیمانده از مسئولیت خود از این تفکر روی برنگرداند دچار همین عاقبت خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا