تزریق 13 میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف کشاورزی فریدونکنار/ کشاورزان به کار زراعت بسنده نکنند

به گزارش بصیرنیوز، محمد هادی‌زاده مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: حراست از عرصه‌های زراعی و باغی صرف نظر از اینکه یک وظیفه ذاتی و قانونی جهاد کشاورزی است؛ از نظر حفظ امنیت غذایی و توسعه پایدار که لازمه خوداتکایی و کاهش وابستگی به خارج از مرزها بوده و همانا تحقق شعار اقتصاد مقاوتی مورد نظر سیاست‌گذاران سطح کلان بوده حائز اهمیت دو چندان است.

وی خاطرنشان کرد: اداره جهاد کشاورزی همگام با سایر دستگاه‌های مسئول با حفظ و حراست از عرصه‌های زراعی از طریق راه‌اندازی گشت ویژه حفاظت که از طریق سامانه تلفنی ۱۳۱ به صورت ۲۴ ساعته در دسترس عموم مردم است توانسته گامی هر چند کوتاه اما به شدت تاثیرگذار در این مسیر بردارد.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار تصریح کرد: در سال جاری بیش از چهار هزار کیلومتر طی مسیر و گشت زنی به ویژه در نقاط کور بیش از ۴۰ مورد از مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز در سطح شهرستان شناسایی و با اقدام در لحظه از پیشرفت کار ممانعت صورت گرفت.

هادی‌زاده افزود: در بعضی موارد که متخلفین تمکین نکرده و به ترک عمل غیرمجاز باتوجه به اخطارهای کتبی مامورین گشت اقدام نمی‌کنند بنابر قوانین جاری و از طریق مرجع قضایی و نیروی انتظامی مراتب امر پیگیری و در نهایت علاوه بر قلع و قمع مستحدثات غیرمجاز به جریمه نقدی از یک تا سه برابر قبمت روز زمین با کاربری جدید محکوم خواهند شد.

این مسئول یادآور شد: توصیه ما به تمامی بهره‌برداران و مالکان اراضی زراعی و باغی این است که بدون هماهنگی با مدیریت و کارشناسان جهاد کشاورزی و اخذ مجوزهای لازم از هر گونه تفکیک و تبدیل اراضی و ساخت بنا با توجه به عواقب منفی و غیرقابل جبران آن جدا خوداری کنند.

به‌کارگیری مکانیزاسیون در کشاورزی موجب رشد بهره‌وری

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به تسهیلات ارائه شده برای خرید و بهسازی مکانیزاسیون کشاورزی اظهار کرد: در خط اعتباری مرحله ششم کشاورزی مبلغ 900 میلیون تومان از سوی استان برای خرید و تجهیز ناوگان کشاورزی فریدونکنار درنظر گرفته شد اما با توجه به تقاضای زیاد صورت گرفته از ابتدای سال تاکنون 3 میلیارد و 600 میلیون تومان از بانک عامل درخواست شد و مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون تومان برای خرید و نوسازی کمباین، تیلر، نشاکار و تراکتور جذب شده است.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار با اشاره به اینکه ایجاد فرهنگ مکانیزاسیون می‌تواند در کشاورزی موثر باشد، خاطرنشان کرد: دستگاه نشاکار یکی از تجهیزات کشاورزی است که اگر کشاورزان از آن استفاده کنند می‌توانند با کمترین میزان دشواری کشت داشته باشد و همچنین در کشت مکانیزه تعداد کوپه و دقتی که در واحد سطح توسط دستگاه نشاکار کاشته می‌شود بیشتر از کشت معمولی توسط نیروی انسانی است که این امر در بهبود و افزایش بهره‌برداری بسیار تاثیرگذار است.

هادی‌زاده تصریح کرد: حدود 13 کارگزاری و فروشگاه‌های توزیع کود و سموم کشاورزی در فریدونکنار وجود دارد و دیگر مجوز جدیدی در این خصوص صادر نمی‌شود و کشاورزان می‌توانند برای تشخیص مجاز یا تقلبی بودن محصول خریداری شده از عوامل توزیع محصولات شیمیایی کد چند رقمی درج شده بر روی بسته بندی را به سامانه 3000646424 از طریق پیامک ارسال کنند.

وی با بیان اینکه کارگزارن فروش کود دارای مجوز کارگزاری و زیرنظر جهاد کشاورزی قرار دارند گفت: کارگزاران فروش کود پیمانکار شرکت خدمات حمایتی هستند و پس از خریداری باید بر اساس سقف اعلام شده در مرحله اول 150 کیلوگرم کود اوره، 50 کیلوگرم فسفات، 50 کیلوگرم پتاس و سایر موارد بین کشاورزان توزیع کنند و هیچ کارگزاری حق ندارد که به غیر از سقف اعلام شده حتی یک کیلوگرم به صورت آزاد به فروش برساند؛ در زمان مورد نظر کارشناسان و بازرسان اداره جهاد کشاورزی و صنعت، معدن تجارت با بازرسی‌های نامحسوس نظارت کافی را بر روی عملکرد کارگزاران کود و فروشندگان سموم کشاورزی دارند.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار با تاکید بر اینکه کشاورزان برای استفاده از سموم کشاورزی از کارشناسان مراکز جهاد استفاده کنند گفت: کشاورزان فریدونکناری باید توجه داشته باشند که دو مرکز جهاد کشاورزی در بخش دهفری و باریکرود در روستاهای کاردگرمحله و سوته مستقر است که می‌توانند برای انجام مشاوره کشاورزی به کارشناسان این مراکز مراجعه کنند و از استفاده بی‌رویه و همچنین تجویز خودسرانه فروشندگان سموم خودداری کنند.

هادی‌زاده عنوان داشت: توصیه ما به کشاورزان این است که در همین زمان باقیمانده تا کودپاشی، خاک زمین‌های خود را برای آزمایش به آزمایشگاه خاک‌شناسی تحویل دهند تا کارشناسان آزمایشگاهی با بررسی دقیق، میزان و نوع کود مورد نیاز هر اراضی را به صاحبان زمین اطلاع دهند؛ کشاورزان می توانند برای آشنایی با آزمایشگاه‌های خاک‌شناسی و نحوه ارسال خاک به مراکز جهادکشاورزی مراجعه کنند.

وجود نزدیک به 7 هزار دام در فریدونکنار

وی با اشاره به اینکه دام، طیور، صنایع تبدیلی مانند شالیکوبی، گل و گیاه و دیگر موارد هم از بخش‌هایی است که زیرمجموعه جهادکشاورزی می‌شود، خاطرنشان کرد: در فریدونکنار چهار واحد گاوداری صنعتی، 54 واحد گاوداری کوچک روستایی، 19 واحد نگهداری گوسفند روستایی با ظرفیت 922 راس گوسفند و همچنین 65 راس گاومیش در روستای حسین‌آباد نگهداری می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار گفت: در حال حاضر 6 هزار و 965 راس دام سبک و سنگین در این شهرستان وجود دارد که با تلاش‌های صورت گرفته، تعاونی دامداران در فریدونکنار فعال شد که امیدواریم با فعال شدن این تعاونی مشکلات توزیع نهاده‌ها، خرید دام و صنایع تبدیلی برطرف شود.

هادی‌زاده تصریح کرد: در حال حاضر دامداری‌های خوبی در فریدونکنار وجود دارد که برخی ها حتی با ظرفیت 50 راسی مشغول به کار هستند که امیدواریم روزی برسد که دامداری‌های این شهرستان ظرفیت دام خود را به 100 راس افزایش دهند و خوشبختانه صنایع تبدیلی قانونمند دامی در روستای کوچک‌بیشه‌محله در حال فعالیت است.

وی یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون در بخش‌های مختلف کشاورزی اعم از دام، صنایع تبدیلی(شالیکوبی داران)، مشاغل خانگی و صنایع کوچک مبلغ 13 میلیارد تومان تسهیلات در فریدونکنار تزریق شد.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار ادامه داد: پرورش شترمرغ، پرورش ماهیان خاویاری و پرورش گل و گیاه از جمله بخش‌های دیگری است که در زمینه جهادکشاورزی دارای فعالیت های خوبی در این شهرستان هستند.

هادی‌زاده اظهار کرد: در حال حاضر بیش از یک هکتار مساحت گل و گیاه در فریدونکنار در حال فعالیت است و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال مجوز سه هکتار برای مزرعه گل و گیاه صادر شود.

وی بر لزوم کار چندگانه کشاورزی تاکید کرد و گفت: کشاورزان نباید فقط به کار زراعت بسنده کنند بلکه باید پرورش طیور، دام، باغبانی، گل و گیاه و دیگر موارد در کار کشاورزی فعال شود و زراعت گوشه‌ای از درآمد کشاورزان باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا