آموزشهای فنی و حرفهای بستری مناسب برای اشتغالزایی/3 میلیارد تجهیزات درحال فرسوده شدن است
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار با اشاره به اینکه آموزشهای این سازمان بستری مناسب برای اشتغالزایی است گفت: سه میلیارد از تجهیزات این اداره درحال فرسوده شدن است.
به گزارش بصیرنیوز، رضا شفیعزاده در گفتوگو با خبرنگار ما به مناسبت روز فنی و حرفهای اظهارکرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای به درستی در بین مردم جا نیفتاده و رسانهها میتوانند نقش تعیین کنندهای در این زمینه داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از افراد تصور میکنند فنی و حرفهای همان هنرستان یا دانشگاه فنی و حرفهای بوده که باید گفت که سازمان فنی و حرفهای بهصورت مستقل زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار با اشاره به اینکه این سازمان متولی آموزش مهارتی است، تصریح کرد: مخاطبان ما تمام اقشار مردم به ویژه جوانان جویای کار هستند که میتوانند در زمینههای کشاورزی، باغداری، گردشگری، خدماتی و صنعتی آموزشهای لازم را فرا بگیرند.
شفیعزاده یادآورشد: پس از اتمام آموزشها، آزمونهای تئوری و عملی از افراد گرفته میشود که پس از قبولی، گواهینامه مهارت برای آنها صادر میشود که مزایای زیادی دارد.
وی افزود: باتوجه به اینکه گواهینامه مهارت فنی و حرفهای یک گواهینامه بینالمللی است در تمام دنیا اعتبار دارد و همچنین میتوان با این مدرک از تسهیلات اشتغالزایی با سود پایین بانکی و دریافت پروانه کسب برای افتتاح مغازه استفاده کرد.
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار یادآورشد: زنان سرپرست خانوار، ساکنین محلههای آسیبپذیر و روستاها از جمله افراد با اولویت برای دریافت آموزشهای ما هستند.
شفیعزاده ادامه داد: آموزش به مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و سربازان و زندانیان از جمله تعهدات سازمان فنی و حرفهای است که انجام میشود.
وی با بیان اینکه در بند 60 مصوبه سفر استانداری به فریدونکنار برای فنی و حرفه ای کار تعریف شده است گفت: انجام آموزشهای مهارتی در مناطق آسیبپذیر فیروزآباد، شهرک رجایی، محله اسدی و حسینآباد توسط فنی و حرفهای از مصوبات سفر استاندار در فریدونکنار بوده که ما هم آموزشهای کامپیوتر، گل و گیاه و خیاطی را در این محلات آغاز کردهایم.
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار اظهارکرد: با معرفی افراد متقاضی توسط نهادها و ادارات ما آموزشهای لازم را برگزار میکنیم.
شفیعزاده با ابراز تاسف از اینکه امکانات فنی و حرفهای فریدونکنار بسیار پایین است خاطرنشان کرد: درحالی که ادارات فنی و حرفهای باید از کارگاهها و امکانات مختلف برخوردار باشند اما این موارد در فریدونکنار وجود ندارد و ما آموزشها را بهصورت سیار برگزار میکنیم.
وی یادآورشد: البته آموزش برخی رشتهها بنابر اصل 44 مانند خیاطی، مراقبت زیبایی بانوان، پیرایش مردانه و آموزشگاه موسیقی به بخش خصوصی واگذار شده است.
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار با اشاره به اینکه تعرفه آموزش این اداره با تعرفههای آزاد بسیار متفاوت است، گفت: برای مثال اگر فردی بخواهد آموزش خیاطی را در آموزشگاههای آزاد فرا بگیرد مبلغی حدود 6 میلیون تومان باید پرداخت کند اما همین آموزش را که ما در روستاها برگزار میکنیم از هزینه ثبتنام گرفته تا هزینه آزمون فقط مبلغ 400 هزار تومان است.
شفیعزاده با بیان اینکه فنی و حرفهای متولی آموزش بوده اما متولی اشتغال نیست تصریح کرد: البته کسانی که آموزشها را ببینند و مهارت کسب کنند می توانند برای خود اشتغال ایجاد کنند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 50 نفر که در آموزشهای فنی و حرفهای شرکت کرده بودند موفق به دریافت گواهینامه شدند.
سرپرست اداره فنی و حرفهای فریدونکنار یادآورشد: افرادی که دارای مجوز فنی و حرفهای هستند می توانند با مراجعه با اداره کار از تسهیلات اشتغال بهرهمند شوند.
شفیعزاده گفت: حدود دو سال گذشته از محل اعتبار مناطق کمتر برخوردار به فریدونکنار در زمینه فنی و حرفهای مبلغ 550 میلیون تومان اختصاص داده شد که ما این مبلغ را به خرید تجهیزات آموزشی در زمینه، برق، جوشکاری، نقشهبرداری و مکانیک اختصاص دادیم اما به دلیل اینکه اداره فنی و حرفهای فاقد انبار بوده این تجهیزات در هنرستان نجاتبخش دپو شده و متاسفانه به دلیل عدم استقبال از دورههای آموزشی این تجهیزات که بخشی از بیتالمال بوده و هماکنون ارزش سه میلیاردی دارد درحال فرسوده شدن است.
وی خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان و مردم برای بهرهمندی از مزیتهای فنی و حرفهای از آموزشهای این سازمان استفاده کنند.