اولین گورستان مسلمانان ایران در سفید چاه استان مازندران/ تصاویر

به گزارش بصیر،
بلاغ – یکی از شگفتترین گورستانهای ایران، در شمال ایران و در استان مازندران گورستان قدیمی سفیدچاه است که به باور برخی از کارشناسان قدمتش به بیش از ۱۲۰۰ سال میرسد و با نقشهای عجیبتر روی سنگهایش در روستایی به نام «سفیدچاه» در جاده ارتباطی شهر گلوگاه در شرقیترین نقطه استان مازندران قرار دارد.
قبر «ملک بادله» که روزگاری حاکم شمال ایران بود در این گورستان قرار دارد، اما کمتر کسی به سنگهای فرو رفته این والی در خاک این قبرستان اعتنا میکند.
«سفیدچاه» که به روایت قبر حاج جرجیس سفیدجاهی، «سفیدجا» و در روایتهای دیگر «اسپ چاه، اسپ تن و روبار» نامیده شده، در درهای میان کوههای منطقه هزار جریب از رشتهکوه البرز قرار دارد.
مردم این روستا معتقدند خاک این گورستان شباهت عجیبی با خاک قبرستان وادیالسلام دارد و میتواند اجساد دفن شده را تا چند سال سالم حفظ کند.
به گفته مردم این روستا خاک این قبرستان خاصیتی دارد که می تواند چندین سال اجساد مردگان دفن شده را حفظ کرده و سالم نگه دارد و این مسئله ناخودآگاه زیارت کنندگان قبور این قبرستان را به یاد وادی السلام می اندازد.
یکی از زیباییهای این قبرستان که شهرتی جهانی به آن بخشیده، نقوش به کار رفته در سنگ قبرها است؛ سنگ قبرها در هر منطقه و کشوری تحت تاثیر معماری و فرهنگ آن منطقه و کشور است.
نکته جالب توجه در طراحی این نقوش آن است که نقشهای قبور ارتباط مستقیمی با شغل اموات داشت، اما پس از مرگ آخرین بازمانده سنگتراشان و حکاکان روستای «مصیب محله» که در نزدیکی روستای سفیدچاه واقع است، عمر حکاکی روی سنگها بویژه سنگهای سیاه به پایان رسید.
از ویژگیهای این گورستان ، قرار داشتن سنگ قبرها به حالت عمودی است و برای نشان دادن این که هر کدام از مردگان چه شغلی داشتهاند، ابزار و ادوات شغلی افراد روی سنگها حک شده و حتی برای آن که مشخص شود در این قبور زن یا مرد به خاک سپرده شده است نمادهایی وجود دارد.