پادشاه عربستان، در برابر داعش شمشیر را از رو بست

به گزارش بصیر، موافقت ملک عبدالله با درخواست کری

وزیر خارجه آمریکا در دیدار با پادشاه عربستان از او خواست تا از نفوذش برای ترغیب اهل تسنن برای پیوستن به دولت جدید عراق در مبارزه با داعش استفاده کند و وی نیز با این درخواست موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از مقامات ارشد آمریکایی اعلام کرد که «جان کری» وزیر خارجه آمریکا از «ملک عبدالله» پادشاه عربستان، خواست تا از نفوذ خود برای ترغیب اهل تسنن برای پیوستن به دولت جدید عراق برای مبارزه بهتر با داعش استفاده کند.

هشدار ملک عبدالله به تروریستهای داعش
ملک عبدالله، پادشاه عربستان روز شنبه در پیامی به مناسبت شروع ماه مبارک رمضان ، هشدار داد به تروریست ها اجازه نمی دهد به کشورش آسیب بزنند.
ملک عبدالله همچنین در پیام خود تاکید کرد که اسلام ، دین وحدت ، برادری و انسجام است اما برخی از دین اسلام فاصله گرفته اند و فریب بدخواهان را خورده اند. 

برکناری معاون وزیر دفاع عربستان
پادشاه عربستان سعودی همچنین روز شنبه خالد بن بندر عبدالعزیز معاون وزیر دفاع این کشور را که کمتر از دو ماه پیش به سمت معاون وزیر دفاع منصوب شده بود از این سمت برکنار کرد.
بر اساس حکم سلطنتی پادشاه عربستان، این تصمیم به درخواست سلمان بن عبدالعزیر، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان صورت گرفته است. البته در متن این حکم که در خبرگزاری رسمی عربستان منتشر شد، به علت برکناری خالد بن بندر از سمتش اشاره نشده است.
گفته می شود خانواده بن بندر از تروریست های تکفیری تندرو در سوریه و عراق حمایت کرده است. زید العیسی، کارشناس مسائل خاورمیانه در لندن می گوید: « او از درگیری ها در سوریه استفاده کرد تا موقعیت و فرصتی را برای این گروه های تروریستی به وجود آورد، تا از این راه موقعیت سلفی های وهابی و جنگجویان تندرویی را که وارد سوریه شده اند، تقویت کند و همچنین نفوذ و قدرت جبهه النصره را که بخش جدانشدنی القاعده در عراق است، افزایش دهد. این مسئله در روزنامه های نیویورک تایمز و واشنگتن پست نیز تأیید شد.
در حکم پادشاه عربستان همچنین از تعبیر «ترخیص از سمت» برای شاهزاده خالد استفاده نشد، در حالیکه این شیوه ای مرسوم هنگام تغییرات غیرمنتظره در سلسله مراتب قدرت عربستان است.
گرچه برکناری خالد بن بندر از سمت معاون وزیر دفاع ممکن است نشان دهنده اختلافات شدید بین گروه های مختلف در خاندان سلطنتی عربستان باشد، باید دید که آیا این اقدام به تغییر در سیاست های عربستان در منطقه بی ثبات خاورمیانه منجر خواهد شد یا خیر.

داعش کابوسی برای آل سعود
گسترش فعالیت داعش به عربستان، موجب وحشت آل سعود شده است.
شبکه سوریه گزارش داد: احتمال گسترش فعالیت گروه تروریستی دولت اسلامی در عراق و شام «داعش» به عربستان سعودی موجب وحشت آل سعود شده است.
مها نعامه گزارشگر شبکه تلویزیونی سوریه، درباره کابوس عربستان سعودی درباره احتمال گسترش فعالیت داعش به این کشور گفت: کشورهای حامی تروریست ها در منطقه، در برابر خطر گسترش فعالیت این گروه ها در امان نیستند.
خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ تاکید کرد خاندان آل سعود این روزها در برابر پدیده عضویت جوانان عربستانی در گروه داعش وحشت زده است. داعش از پایگاه های اجتماعی برای تشویق جوانان در کشورهای مختلف عربی از جمله عربستان برای عضویت در این گروه استفاده می کند. ایدئولوژی گروه داعش منطبق با مذهب رایج وهابیت در عربستان است. گروه های تکفیری مانند داعش و جبهه النصره از تجربه سعودی الهام گرفته اند. روزنامه «نیو استریت تایمز» تاکید کرد گزارش های اطلاعاتی نشان می دهد دستکم سی شهروند مالزیایی از طریق پایگاه های اجتماعی و اتاق های گفتگوی اینترنتی به عضویت داعش درآمده اند.
در ادامه این گزارش آمده است: پایگاه گلوبال ریسرچ هم تاکید کرد گروه های تروریستی در سوریه و عراق با دقت برنامه کاری مورد نظر سازمان اطلاعات آمریکا را اجرا می کنند. این پایگاه نوشت تروریست های جبهه النصره و داعش در واقع نیروهای پیاده نظام کشورهای غربی هستند که بر به خدمت گرفتن و آموزش این تروریست ها نظارت دارند. آمریکا عامل حمایت سری از این گروه های تروریستی در سوریه و عراق است.

عصبانیت عربستان از آمریکا
روزنامه القدس العربی در گزارشی به مذاکرات روز جمعه جان کری، وزیر امور خارجه امریکا با ملک عبدالله پادشاه عربستان در جده پرداخته و می نویسد:
عربستانی‌ها با سرزنش به جان کری گفتند که سیاست‌های تردیدآمیز امریکا سبب شده که منطقه شاهد ناآرامی‌ها و شورش‌های سیاسی و مخاطرات امنیتی شود که تهدیدی برای هم‌پیمانان ایالات متحده امریکا و دوستانش در جهان عرب است.
به رغم بیان این نارضیاتی ها از سوی مقام های عربستانی، پادشاه این کشور نیز در گفت وگوهایش با وزیر امور خارجه امریکا به دور از پروتکل های رسمی صحبت کرد و درباره همه عناوین اساسی در اوضاع عراق و سوریه مذاکره کرد، اما او نیز نه تنها میهمان امریکایی اش را سرزنش و عتاب کرد بلکه به او گفت که حقایق و اتفاقات به قدری پیچیده و ایالات متحده به اندازه ای از آنها به دور است که اکنون خطر تروریسم بیش از هر زمانی مشهود است و همه آنها نیز به زعم او «به دلیل سیاست های طایفه ای است که زمامداران امور در عراق و سوریه اتخاذ کرده اند.» پادشاه عربستان درباره سیاست های کشورش در قبال این تحولات گفت که مواضع ما کاملا روشن است و همیشه آن چه مطلوب ما بوده است را دنبال کرده ایم. ملک عبدالله به صراحت گفت که عربستان به دنبال تغییر حکومت در عراق و سوریه بوده و می خواسته است که حکومت هایی بر سر کار آورد که بتوانند با تروریست گروه های تندرو مقابله کنند و به آنها ضربه بزنند، مثل حکومت جدیدی که در مصر به ریاست عبدالفتاح السیسی بر سر کار آمد و مبارزه با تروریسم را در راس امور خود قرار داده و به خوبی نیز توانسته است با آنها مقابله کند.

کری برای عربستانی ها توضیح داد که آن چه دولت کشورش دنبال می کند ترغیب عراقی ها به تشکیل حکومتی است که همه را در خود جمع کند و اجماع ملی به وجود آورد که بتواند بر داعش و غیره مسلط شود، همچنین آن چه واشنگتن در سوریه می خواهد حمایت از گروه های معتدل مخالف سوری است که مورد تایید عربستان نیز باشد و به همین منظور نیز 500 میلیون دلار در نظر گرفته است و می خواهد آن را در اختیار نیروهای معتدل مخالف سوری قرار دهد.

تهدید جدی
به نظر می رسد گسترش محدوده تحرکات تروریست ها در منطقه خاورمیانه ، نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس بویژه عربستان را به همراه داشته است . تروریست ها که زمانی برای انجام پروژه ای به سوریه اعزام شدند ، امروز ، به سبب نفوذ در مناطق جدید ، به تهدید جدی برای منطقه و جهان تبدیل شده اند و کشورهایی که مارس 2011 بذر تروریسم در سوریه را کاشتند ، امروز نگران پیامدها و توفان آن هستند.
تروریست ها که تحت عناوین مختلف تحرکات خود را در سوریه شروع کردند ، امروز در عراق جولان می دهند و تحرکات آنان به مرزهای عربستان نیز نزدیک شده است.
تروریست های خریداری شده که در ابتدا فقط برای انجام پروژه ای از کشورهای مختلف از جمله اروپا وارد سوریه شدند، امروز ، بدون توجه به دستورات اربابان خود، مرتکب هر جنایتی می شوند.

 

 

بلاغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا