جنجالی ترین اظهارنظرهای سال 93
بصیر، رسانه ها در سالی که گذشت اظهارنظرهای زیادی از مسوولین و سیاسیون را مخابره کردند اما طبعا آنچه بعد از گذشت مدت ها در اذهان مردم می ماند جنجالی ترین و عجیب ترین این اظهارنظرهاست.
پارسینه در گزارشی به بررسی عجیب ترین و جنجالی ترین اظهار نظرهای سیاسیون در سال 93 پرداخته که در زیر می آید:
۱۴ اردیبهشت علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها، در اظهاراتی جنجالی گفت :«پرچم سهرنگ ایران سابقه بسیار قدیمی دارد و یک نماد ملی است. عدهای خیال میکردند نماد شیر و خورشید در میان پرچم ایران یک نماد سلطنتی است اما اینگونه نیست. شیر نماد حضرت علی(ع) و خورشید نماد حضرت محمد(ص) است و تنها تاجش مربوط به شاه بود. اگر به من باشد، هلال احمر را تغییر میدهم و شیر و خورشید را جایگزین آن میکنم؛ البته برای هلال احمر هم احترام قائلم.» این اظهارنظر یونسی واکنش های زیادی را علیه وی برانگیخت.
20 مرداد ماه حسن روحانی رییس جمهور در سخنانی در واکنش به برخی مخالفت های داخلی با مذاکرات هسته ای از «مذاکرههراس»ها انتقاد کرد و گفت: «یک عده به ظاهر شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند و تا حرف مذاکره پیش میآید میگویند ما میلرزیم. به جهنم؛ بروید یک جای گرم برای خود پیدا کنید. خداوند شما را ترسو و لرزان آفریده است.» این گفته رییس جمهور تا مدتها دستاویز منتقدان دولت و بویژه برخی نمایندگان مجلس برای انتقادات شدید از دولت بود.
15 دی روح اله حسینیان در در واکنش به ابراز رضایت وکیل مهدی هاشمی از روند دادگاه او در اظهارنظری کنایه آمیز گفت: “آن قاضی ای که بنده می شناسم، یکی از بچه های حزب الله یک مقاله ای را جمع آوری کرده از سایت های دیگر، در آن انتقادی از آقایان لاریجانیها شده، این آقای مقیسه سه سال زندان به او داده، اگر طبق همین نظر، آقای مقیسه بخواهد حکم بدهد، حتما 700 سال زندان به آقای مهدی هاشمی خواهد داد!”
18 دی ماه علم الهدی امام جمعه مشهد که از حامیان دوره 8 ساه محمود احمدی نژاد به شمار می رفت، در اظهار نظری در مورد وی گفت: آقای احمدی نژاد یک نفری بود که عوضی رفت ، مرد و تمام شد. احمدی نژاد جریان نیست. او مقابل ولایت ایستاد و سقوط کرد.
7 بهمن محمدرضا رحیمی در واکنش به صدور حکم قضایی اش در نامه ای به محمود احمدی نژاد ادعای پرداخت یک میلیارد و دویست میلیون تومان به 170 کاندیدای نمایندگی مجلس نهم را مطرح کرد؛ موضوعی که تا مدتها نقل محافل بود و واکنش های زیادی را در بین نمایندگان و فعالان سیاسی و رسانه ای برانگیخت.
25 بهمن اسماعیل کهرم مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به حضور قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در اهواز در پی تشدید پدیده ریزگردها در این شهر آن را شوی رسانه ای دانست و گفت: «هر جا که عکس و دوربین باشد آقای هاشمی نیز حضور دارد و نخود هر آشی است. او متخصص چشم است و دلیلی ندارد که برای رفع معضل ریزگردها به عراق سفر کند.»
27 بهمن صادق زیباکلام عضو هیات علمی دانشگاه تهران در مناظره ای گفت: «بنده کشور اسرائیل را به رسمیت میشناسم چراکه سازمان ملل آن را به رسمیت شناخته است.»
11 اسفند ماه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی طائب رییس شورای مرکزی قرارگاه عمار در اظهارنظری گفت: مردم باید بدانند که اگر نیاز است باید از نان شب خود بزنیم و رزمندگان سوریه، عراق، لبنان و یمن را حمایت کنیم.
13 اسفند، حسن رحیمپور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه فردوسی مشهد : استکبار با الگوگیری از حزبالله داعش را بهوجود آورد تا بین مسلمانان تفرقه ایجاد شود.
17 اسفند علی یونسی، دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیتها در یک اظهارنظر جنجالی دیگر گفت که «عراق نه تنها حوزه تمدنی است بلکه هویت، مرکز و پایتخت ماست که تفکیک جغرافیای ایران و عراق ممکن نیست ». گفته های یونسی واکنش تند وزیر امور خارجه عراق را به دنبال داشت.
21 اسفندماه آیت الله قرهی مؤسس حوزه علمیه امام مهدی(عج) در پاسخ به اینکه برخی معتقدند مساجد نباید دولتی باشند گفت: مسجدی که نظام اسلامی را قبول نداشته باشد، مسجد ضرار می شود و باید بسته و تخریب شود. حتی اگر بر این مساجد نام، پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم)، ائمه اطهار (علیه السلام) و اسم امام راحل (ره) گذاشته شود.