کارکنان سازمان چای هم چای خارجی مصرف می‌کنند/افت 52 درصدی تولید چای/سالانه 600 میلیارد دلار چای وارد می‌شود

بصیر،محمدولی روزبهان، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان چای کشور، امروز در نخستین جلسه شورای اداری چالوس، اظهار کرد: سطح زیر کشت چای که در سال 78 حدود 34 هزار هکتار بود، امروز به حدود 18 هزار هکتار تنزل یافت؛ میزان تولید چای خشک کشور که در آن زمان 76 هزار تن بود، به حدود 14 هزار و 600 تن رسیده است که با این وصف، میزان تولید چای خشک از تأمین 65 درصدی نیاز داخل به 13 درصد رسید.

وی افزود: مهم‌ترین مسئله در این زمینه نگاه و رغبت مصرف‌کننده است که نسبت به مصرف چای تولید داخل تغییر کرده و در بسیاری از سازمان‌ها، از جمله سازمان خودمان نیز چای داخل مصرف نمی‌شود زیرا مصرف چای خارجی در کشور که صنعتی و فرآوری شده است، به‌علت رنگ زیادتر از چای طبیعی، انتظار مصرف‌کنندگان را از چای داخلی، غیرواقعی کرده و استفاده از آن در سبد خانوار بسیار کم شده است.

رئیس سازمان چای خاطرنشان کرد: سالانه در اقتصاد کلان کشور 600 میلیون دلار صرف واردات چای می‌شود و اگر هم واردات صورت نگیرد، قاچاق آن افزایش می‌یابد، در حالی که امکان تأمین نیاز بیشتر کشور با تولید چای شمال وجود دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تشکیل صندوق حمایت از توسعه چای کشور، گفت: امسال با برنامه‌ریزی‌ها و حضور یک‌هزار خانوار چای‌کار کشور، صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور تشکیل شد و هم‌اکنون در حساب آن 400 میلیارد ریال موجودی داریم که فرصت خوبی برای حمایت از این صنعت تولیدی است.

 

 

 

 

 

بلاغ

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا