معادن زغال سنگ مستعد بروز حوادث هستند/ وجود ذخائر ۵۳ میلیارد تنی معادن کشور

نادعلی اسماعیلی در جمع خبرنگاران مازندران با بیان اینکه معادن در ایران توانسته‌اند در شرایط تحریم جایگاه خوبی داشته باشند، اظهار کرد: شرایط تحریم باعث نشد تا در تولید مواد اولیه معدنی و صادرات سنگ آهن، سیمان، سرامیک و کاشی مشکل خاصی به وجود آید.

وی معادن را دارای جایگاه ویژه در اقتصاد کشور دانست و افزود: معادن جایگاه خوبی برای سرمایه‌گذاری هستند و می‌توانند سهم زیادی در اشتغال و تولید داشته باشد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور به سخنان رهبر معظم انقلاب در توجه به استفاده از ظرفیت‌های معادن اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری تاکید بسیاری بر استفاده از فرصت‌های تولید و اشتغال معادن دارند و باید برای توسعه تولید معدنی حلقه‌های تولیدی تکمیل شود.

وجود ۵ هزار معدن فعال در کشور

اسماعیلی تعداد معادن موجود در کشور را ۹ هزار مورد دانست و تصریح کرد: بیش از ۵ هزار معدن با ظرفیت‌های متفاوت فعال و مابقی غیرفعال هستند.

وی معادن زغال سنگ را مستعد بروز حوادث دانست و بیان کرد: برای جلوگیری و آسیب‌شناسی از بروز حوادث در معادن زغال سنگ، تمامی سازمان‌های نظام مهندسی معدن در سراسر کشور مکلف شدند از همه معادن ذغال سنگ بازدید داشته باشند و موارد ایمنی آن را بازرسی کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان اینکه ۲۰۰ معدن زغال سنگ در کشور فعال است، خاطرنشان کرد: از این تعداد ۵۰ معدن زغال سنگ تعطیل و بدون فعالیت هستند.

وی تعداد معادن زغال سنگ در مازندران را ۵۰ معدن دانست و اظهار کرد: عمده تولید زغال سنگ کشور در مازندران معطوف است که تولید کیفی و مناسبی دارد.

ظرفیت ۵۳ میلیارد تنی ذخائر معدنی کشور

اسماعیلی به ذخایر معدنی اکتشاف شده در کشور اشاره کرد و گفت: وزن ذخائر معدنی اکتشاف شده معادل ۵۳ میلیارد تن است که سالانه ۳۰۰ میلیون تن برداشت می‌شود.

وی معدن را بعد از بانکداری دارای بیشترین ارزش افزوده دانست و تاکید کرد: معدن ۷ برابر بیشتر از دیگر مشاغل قدرت اشتغال‌زایی دارد.

اسماعیلی بیان کرد: معادن ۸ درصد تولید ناخالص ملی را در بر می‌گیرند اما اگر همین مقدار حذف شود موجب حذف ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور خواهد شد.

عضو شورای عالی معادن اضافه کرد: این نهاد دارای شورای انتظامی است که قوه قضاییه در آن نماینده دارد و هر تصمیمی که در خصوص معادن گرفته شود حالت اجرایی داشته و برخورد قانونی درپی دارد.

اسماعیلی در پایان در مورد تعداد معادن شن و ماسه مازندران، اظهار کرد: برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها ممنوع اعلام شده اما شن و ماسه مورد نیاز استان توسط ۷۰ معدن شن و ماسه کوهی فعال در مازندران تامین می‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا