در سال اقتصاد و فرهنگ، باید به مساله سالمندان توجه جدی کنیم

به گزارش بصیر، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی که صبح پنجشنبه همزمان با سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از آسایشگاه سالمندان مهرورزان به طور سرزده دیدن کرد، در جمع خبرنگاران افزود: خوشحالم که در آغاز سال جدید توانستم از یک مرکزی که سالمندان عزیز ما نگهداری می شوند بازدیدی داشته باشم و خدمت این پدران و مادران عزیز برسم.


رییس دولت تدبیر و امید گفت: مردم می دانند ما همه اعضای یک جامعه و یک واحدیم و همه در ایران عزیز کنار هم زندگی می کنیم و دوران کودکی، جوانی و فعال بودن را سپری می کنیم و به سنین بزرگسالی می رسیم و پس از آن به تدریج سالمند و کهن سال می شویم که نیاز به مراقبت های خاص دارد.

روحانی با یادآوری این نکته که البته بیشتر سالمندان ما در کنار خانواده هایشان زندگی می کنند، اضافه کرد: اما برخی از خانواده ها شرایطی دارند که سالمندان نمی توانند در کنار خانواده هایشان باشند که دلایل مختلفی در این زمینه وجود دارد.

رییس جمهوری، اظهار داشت: من بسیار خوشحالم که مردم در چنین مراکزی با تلاش، سالمندان را اداره می کنند و دولت هم کمک می کند و مخارج برخی از مراکز را به طور کل بر عهده دارد.

روحانی با تاکید بر این که مهم این است در سال اقتصاد و فرهنگ در بخش فرهنگ به این مساله توجه کنیم، گفت: اخلاق، ادب، دست یکدیگر را گرفتن، برادری، تعاون، کمک، محبت و دوستی، اساس فرهنگ است و بخش هایی از تبلور این گونه حرکت های فرهنگی در همین مراکز است، مراکزی که در آن افرادی نیاز به یاری دارند، یاری که حتی مادی نیست، بلکه معنوی است.

رییس دولت یازدهم توضیح داد: در میان سالمندانی که امروز در این مرکز بازدید کردم چهار نفر از اساتید بزرگ دانشگاه بودند، حتی یکی از آن ها گفت که به تازگی بازنشسته شدم و سال گذشته در دانشگاه تدریس می کردم و عده ای در این جا از اساتید بزرگ و متخصص بودند.

روحانی با بیان این که افراد در شرایط زندگی متفاوت در مقاطعی نیاز به کمک و یاری دارند، اضافه کرد: امیدوارم مردم ما به این گونه مراکز و مسایل هم توجه کنند و اساسا مسایل اجتماعی بسیار مهم است.

رییس جمهوری تاکید کرد: اگر افرادی که دچار آسیب ها و مشکلاتی در زندگی هستند، احساس کنند سایرین با آن ها و در کنار آن ها هستند، بهترین التیام برای مشکلات آنان به شمار می رود.

روحانی تصریح کرد: البته این را نیز می دانیم که مردم عزیز ما خوب، خیر، وفادار و تلاشگر هستند.

رییس دولت تدبیر و امید، گفت: امیدوارم امسال سال پرنشاطی باشد همانطور که آغاز سال با رحمت الهی توام بود، با تلاش و همت مردم، رحمت الهی برای موفقیت ملت ایران و کشور ادامه یابد.

روحانی افزود: تردیدی ندارم که اگر همه کنار هم باشیم، دست به دست هم دهیم، مشکلات پیش رو را حل می کنیم و انشاءالله مردم و فرزندانشان آینده بسیار بهتری خواهند داشت.



** تنها تکرار نام فاطمه اطهر(س) کافی نیست، باید راه آن حضرت را پی بگیریم

روحانی در پاسخ به این سوال چرا امروز همزمان با سالروز شهادت دخت گرامی پیامبر اسلام حضرت زهرا(س) به جایی آمدید که عطر آگین به نام مادر است؟ گفت: روزی که به نام ائمه هدی(ع)، حضرت زهرا(س) و بزرگان دینی است، روزی است که معنویت و صفای دل بیشتر است و هنگامی که به این گونه مراکز می آییم صفای بیشتری می بینیم وعزاداری در کنار سالمندان عزیز بیشتر به دل می چسبد، همان گونه که در کنار معلولان و بیمارستان نیز این حالت را دارد.

رییس جمهوری با بیان این که اقشاری در جامعه هستند که شرایط عادی ندارند و نیاز به درمان، اسکان و غیره دارند، اظهار داشت: کسانی که به نحوی نیازمند کمک هستند، شرایطی دارند که همیشه باید به یاد و کنار آن ها باشیم.

وی با اشاره به این که البته بازدید من از آسایشگاه سالمندان مهرورزان بازدیدی سمبلیک است، ادامه داد: ما در سراسر کشور مشابه این گونه مراکز بسیار داریم، مردم باید در کنار این مراکز باشند تا اگر نیاز به کمکی باشد، مساعدت کنند.

روحانی، بزرگداشت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) رابه معنای آن دانست که آرمان های آن حضرت را بزرگ بداریم و اظهار داشت: تنها تکرار نام فاطمه اطهر کافی نیست، ما باید راه او را پی بگیریم، راه فاطمه(س) راه کمک به کسانی است که نیازمند به کمک هستند و ایشان همواره به فکر مردم و حل مشکلات آن ها بودند.

رییس دولت تدبیر و امید اظهار امیدواری کرد که همه ما بتوانیم پیرو خوبی برای پیامبر اسلام(ص)، ائمه هدی(ع) و فاطمه اطهر(س) باشیم.

از رییس جمهوری پرسیده شد برخی از واژه ها دارای بار معنایی ویژه ای فارغ از مرزهای جغرافیایی است. با شنیدن واژه ای همچون مدینه چه حسی پیدا می کنید؟

روحانی پاسخ داد: نام مدینه در گذشته یثرب بود که با حضور پیامبر به شهر پیامبر و مدینه النبی (ص) تبدیل شد.

وی با بیان این که این شهر پیام های بسیاری برای ما دارد، یادآور شد: تقریبا تمام احکام اسلام در شهر مدینه عملیاتی و اجرایی و بسیاری از احکام در این شهر نازل شد.

رییس جمهوری توضیح داد: همه غزوات و جنگ ها، تقریبا زمانی بود که پیامبر در مدینه بودند و سپس حکومت نمونه اسلامی پیامبراسلام در این شهر تشکیل شد.

وی تاکید کرد بنابر این مدینه برای ما از هر نظر احکام دین، مدیریت، نحوه حکومت کردن، معاشرت با یکدیگر، همزیستی، برادری و محبت، الگو است.

روحانی گفت: این شهر همان مدینه ای است که در آن اختلاف و جنگ بین قبایل و طوایف بود و پیامبر اسلام همه را زیر یک چادر وحدت گردآورد و به برادر تبدیل کرد که ˈانما المومنون اخوهˈ تحقق واقعی یافت.

رییس جمهوری اضافه کرد: انشاء الله مردم ما الگوی مدینه را در یاد داشته باشند و ان الگو را اجرا و پیاده کنند آن گاه خواهیم دید که دنیا بهشت خواهد شد غیر از آن که بهشت آخرت هم در انتظار کسانی است که راه حق را می پیماند.

 

منبع: ایرنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا