آخرین وضعیت استیضاح وزیر علوم + جدول کارت زرد های فرجی دانا

به گزارش بصیر،  اگر سبحانی‌نیا عضو هیات رئیسه مجلس نهم می گوید:« تلاش هیات رئیسه این است که کار به استیضاح نکشد.»اما صحبت های جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و از نمایندگان منتقد دولت نشان از عزم آنها برای به سرانجام رسیدن این استیضاح دارد.

کریمی که چندی پیش دولت را به براندازی متهم کرده بود و قبل از آن در یک نطق در صحن مجلس از دولت پرسیده بود:«در زیر لحاف اعتدال چه می گذرد؟» گفته است:«منتقدان وزارت علوم با فرجی دانا به تفاهم نرسیده اند.» و فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در مورد فضای دانشگاه ها «استیضاح کنندگان را مصمم تر کرد.»

با توجه به اینکه مهلت یک ماهه وزیر علوم برای رفع دغدغه استیضاح‌کنندگان به پایان رسیده و تا این لحظه وی نتوانسته به این دغدغه‌ها پاسخ قانع‌کننده‌ای بدهد، بنابراین استیضاح‌کنندگان در این جلسه به این نتیجه رسیدند تا روند استیضاح وزیر علوم را از طریق هیئت رئیسه مجلس پیگیری کنند.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس در مورد استیضاح وزیر علوم می گوید: با توجه به جلسات متعدد استیضاح‌کنندگان با وزیر علوم در مورد بررسی تحقق وعده‌هایش به نمایندگان، مشخص شده که وی به وعده‌هایش پایبند نبوده و نتوانسته دغدغه‌های اصلی آن‌ها را رفع کند، بنابراین تصمیم گرفته شد که روند قانونی استیضاح از طریق هیئت رئیسه پیگیری شود.

آیین نامه داخلی مجلس می گوید پس از ارائه در خواست استیضاح هیأت رئیسه موظف است در اولین جلسه علنی موضوع استیضاح را اعلام‌ وصول و حداکثر تا مدت ۱۰ روز در دستور جلسه علنی قرار دهد.

“سید ناصر موسوی لارگانی”در تشریح جزییات جلسه روز گذشته مجلس(یکشنبه) کمیته چهار نفره منتخب استیضاح کنندگان وزیر علوم٬ اظهارداشت: در این جلسه گزارش این کمیته بررسی و در نتیجه به دلیل قانع نشدن نمایندگان مقرر شد سه شنبه هفته جاری از رییس مجلس درخواست کنیم تا استیضاح وزیر علوم در هیات رییسه اعلام وصول شود.

وی با بیان این که وزارت علوم در فرصت یک ماهه به فرجی دانا اقدام عملیاتی برای رفع دغدغه های نمایندگان استیضاح کننده انجام نداده است٬ افزود: با توجه به گزارش کمیته منتخب استیضاح کنندگان در جلسه امروز، پیگیری به نتیجه رسیدن استیضاح فرجی دانا از سوی نمایندگان قطعی استیگیری به نتیجه رسیدن استیضاح فرجی دانا از سوی نمایندگان قطعی است .

موضوع بورسیه های غیر قانونی بعد از آن جنجالی شد که وزارت علوم اعلام کرد مسئولان وزارت علوم دولت قبل ضوابط قانونی برای بورسیه کردن دانشجویان مقطع دکتری را رعایت نکرده و «برخی دانشجویانی که معدل و سن آن ها اجازه بورسیه شدن را نمی داده، بورسیه گرفته اند. »
در مقابل مصطفی افضلی فرد سخنگوی کمیسیون اصل نود ۹ تیر ماه در گفت وگویی، اظهار داشت که براساس صحبتی که با مسئولین و هیات رییسه کمیسیون آموزش مجلس داشته آن‌ها گفتند:« ادعایی که درخصوص سه هزار بورسیه غیرقانونی وجود داشته، صحیح نیست و حداکثر ۱۵۰ تا ۲۰۰ بورسیه غیرقانونی وجود داشته است.»

استنباط حامیان دولت و برخی نمایندگان این است فرجی دانا به دلیل افشاری تخلفات گذشته قرار است «قربانی» شود، مخالفان اما« به کارگیری عناصر فتنه ، بازگشت دانشجویان ستاره دارو انتصاب روسای دانشگاه ها را دلایلی خود برای پیگیری استیضاح می خوانند.
استیضاح کنندگان می گویند ۶۰ امضا برای این استیضاح جمع شده است . اگر این عدد کم نشود مخالفان به طور طبیعی می توانند روی ۴۰ رای دیگر برای استیضاح فرجی دانا حساب کنند.

جدول:نتایج ۵ کارت زرد مجلس به دولت

تاریخ

وزیر

تعداد کل آراء

موافق

مخالف

ممتنع

۱۷ آذر ۹۲

اقتصاد

۲۱۷

۸۲

۱۰۱

۱۰

۸ دی ۹۲

علوم

۲۴۰

۷۳

۱۴۹

۱۰

۱۷ دی ۹۲

ارشاد

۲۲۴

۱۰۵

۹۷

۱۸

۳۱فروردین ۹۳

آموزش و پرورش

۲۰۲

۷۱

۱۱۵

۱۱

۳ تیر  ۹۳

کشور

۲۱۸

۶۴

۱۳۵

۱۵

این عدد و رقم را می توان از کارت زرد هایی که به دولت تاکنون داده شده است به خوبی درک کرد که مخالفان روی ۱۰۰ رای مخالف حساب کرده اند، در این میان نقش فراکسیون اکثریت، فراکسیون رهروان ولایت- و نحوه دفاع دولت هم می توان در استیضاح احتمالی ، تکلیف فرجی دانا را مشخص کند.

 

 

تیتر یک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا