کلاهبرداری میلیاردی از تاجران ایرانی

به گزارش بصیر، سرهنگ ابراهيم رضايي نژاد با اشاره به تغيير شگرد کلاهبرداران موسوم به “دلار سياه” به “يوروي سبز”، اظهار داشت: پليس پس از اعلام گزارش از سوي تاجري ايراني که در قالب شرکتي خصوصي در امور بازرگاني اقدام به تجارت و سرمايه گذاري هاي خارجي مي کرده اما مورد کلاهبرداري قرار گرفته، پيگيري موضوع را در دستور کار خود قرار داد.

وي ادامه داد: اين تاجر حدود دو هفته گذشته با دو تبعه آفريقايي براي سرمايه گذاري در ايران ارتباط برقرار کرده و پس از ملاقات هاي ابتدايي تاجر ايراني متوجه مي شود که فعاليت طرف خارجي وارد کردن دلارها و يوروهايي به رنگ سبز و تبديل آنها به دلار و يورو واقعي از طريق پروسه اي شيميايي است.

به گفته رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا طرف آفريقايي اظهار داشت که به ازاي هر يک دلار واقعي ۴ دلار بعنوان حق الزحمه به طرف ايراني مي دهد؛ کلاهبرداران در چندين مرحله چاپ دلارها توانستند اعتماد تاجر ايراني را جلب کرده و مبلغ ۴ ميليون دلار از اين نوع دلارها وارد کشور کنند.

وي گفت: با توجه به اينکه پليس در سال هاي اخير گزارش هاي متعددي در خصوص ترفند “دلار سياه” توسط اتباع افريقايي منتشر کرده، اين بار کلاهبرداران با کاغذهايي سبز رنگ و در قطع و برش دلار و يورو وارد کشور شده اند و براي جلب اعتماد افراد پول هاي جعلي را با گاو صندوق هاي رمز دار جابجا و در قرارهاي ملاقات با خود به همراه مي آورند.

رضايي نژاد خاطرنشان کرد: اتباع آفريقايي کلاهبردار با اين ترفند، توانستند مبلغ ۲۵۰هزار دلار از تاجر ايراني کلاهبرداري کنند.

اين مقام انتظامي به پرونده ديگري در اين خصوص نيز اشاره کرد و گفت: در پرونده دوم نيز يک تاجر ايراني که در صادرات و واردات دارو مشغول به فعاليت بوده، ايميلي مبني بر درخواست دارو به شرکتي خارجي ارسال مي کند و در پاسخ، شرکت خارجي پس از اعلام موافقت خود اعلام مي کند که دو نفر از نمايندگان اين شرکت در ايران حضور دارند و تاجر ايراني براي ادامه فرآيند خريد مي تواند با اين دو نفر ارتباط برقرار کند.

وي افزود: پس از ارتباط گيري با دو نماينده که از اتباع آفريقايي بودند و پس از صحبت هاي اوليه قرار مي شود در مرحله بعدي قرارداد نهايي بسته شده و پول ها به دو نماينده خارجي تحويل شود؛ دو سياهپوست تاکيد مي کنند که تاجر ايراني در جلسه بعد با اسکناس هاي ۵۰۰ يورويي به مبلغ ۱۵۰هزار يورو سر قرار حضور پيدا کرده و قرارداد را امضاء و پول ها را تحويل دهد.

به گفته رضايي نژاد تاجر ايراني با مبلغ توافق شده در جلسه حضور پيدا کرده و طرف آفريقايي پول ها را دريافت مي کند، اما به بهانه اينکه فراموش کرده اند قرارداد را بياورند پول ها را شمرده و در پاکتي مخصوص قرار داده و به طرف ايراني عودت مي دهند و عنوان مي دارند که در جلسه بعدي قرارداد را آورده و پول را تحويل مي گيرند.

رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه افزود: اما طرف آفريقايي در جلسه بعد حضور پيدا نکرده و تاجر ايراني نيز پس از باز کردن پاکت پول، با مقدار زيادي کاغذ رنگي که به شکل ۵۰۰ يورويي اسکن رنگي گرفته شده و در قطع يورو برش خورده است، مواجه مي شود؛ طرف آفريقايي در جلسه گذشته توانسته در فرصتي مناسب پول هاي اصلي را با تقلبي جابجا کند.

اين مقام انتظامي خاطرنشان کرد: تاجر ايراني اذعان داشته که طرف آفريقايي در قرارهاي گذشته اعلام کرده که مي تواند کاغذهاي رنگي بعنوان يورو و دلار براي تاجر ايراني بياورد.

رئيس پليس مهاجرت و گذرنامه ناجا بيان داشت: پس از اعلام اين گزارش و استعلام از تمام اماکن و مهمانپذيرهاي شهر تهران، در نهايت اين اتباع کلاهبردار در مهمانپذيري در جنوب تهران شناسايي شدند و پليس توانست در اين مهمانپذير ۳ نفر از اتباع آفريقايي را دستگير و به همراه آنان مقدار زيادي کاغذ سبز رنگ و دو گاو صندوق و موادي که بوسيله آنها اقدام به پاک کردن کاغذها و تبديل آنها به دلار اصلي مي کردند، را کشف و ضبط کند.

وي با اشاره به هک کردن ايميل اين تاجر ايراني نيز گفت: متاسفانه در اين مورد، ايميل فرد ايراني پس از ارسال پيام به شرکت خارجي هک شده و در واقع شرکت فروش دارو در خارج از کشور پاسخي به ايميل اين فرد نداده و پاسخ هاي بعدي پس از هک شدن، توسط کلاهبرداران ارسال شده است.

رضايي نژاد با اشاره به اينکه ترفند “يوروي سبز” همان شگرد ” دلار سياه” بوده اما تغيير نام داده است، اظهار داشت: کلاهبرداران تعدادي دلار و يوروي واقعي را در قرارهاي ملاقات همراه خود داشته اند و با عنوان کردن اين مطلب که تمام اين کاغذها اسکناس هاي واقعي است، جلوي چشم فرد قرباني اقدام به پاک کردن کاغذها نموده و از اين راه، اعتماد طرف ايراني را جلب مي کردند.

اين مقام مسئول از دستگيري ۳ نفر در اين خصوص خبر و به مردم هشدار داد که کلاهبرداران ” دلار سياه” با ترفند جديد وارد کشور و عرصه مبادلات کلان بعضا در شرکت هاي خصوصي شده اند، در اين راستا از شهروندان خواهشمنديم براي انجام معامله و خريد و فروش دلار و يورو به بانک ها و صرافي هاي معتبر سطح شهر مراجعه کنند.

وي با اشاره به اينکه حمل گاو صندوق در قرارهاي ملاقات شيوه جديد کلاهبرداران است، تصريح کرد: آنان از اين طريق بدنبال جلب اعتماد قربانيان خود هستند؛ مردم از معامله با اتباع خارجي پرهيز کنند.

رضايي نژاد در پايان نيز هشدار داد: شهروندان در هنگام انجام امورات بازرگاني از طريق ايميل، حتما به آدرس اينترنتي پاسخ دهندگان و سربرگ هاي شرکت هاي خارجي توجه کرده و هک شدن ايميل را بعنوان يکي از راه هاي کلاهبرداري بزهکاران، مدنظر قرار دهند.

 
 
بلاغ

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا