مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار:

کاهش تلفات آب و مدیریت بهینه در اولویت برنامه‌های دولت است/ آبیاری تناوبی؛ بهترین شیوه آبیاری مزارع برنج

بصیر، حسن رزاقی در گفت‌‌و‌گو با خبرنگار بصیرنیوز، اظهار کرد: مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار با ارسال اطلاعیه و پیامک‌های ترویجی به کشاورزان و همچنین پرورش‌دهندگان دام و طیور منطقه در زمینه روش‌های مقابله با خسارت‌های احتمالی ناشی از گرم شدن هوا اطلاع رسانی کرد.

وی تصریح کرد: شرایط آب و هوایی در دنیا به طور روزافزونی در حال تغییر است و با روند افزایشی جمعیت و بالا رفتن میزان گازهای گلخانه‌ای موجود در جو، پدیده گرم‌شدن زمین اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار افزود: در این میان محصولات کشاورزی نیز از پدیده گرم شدن زمین متأثر می‌شود، بنابراین در این راستا برای مقابله با خسارت‌های احتمالی ناشی از گرم شدن هوا، با ارسال پیامک و اطلاعیه‌های ترویجی به کشاورزان توصیه کردیم که کاشت انواع سبزی، صیفی، نشا‌های آماده، ذرت، سورگوم، یونجه، پنبه و سایر نباتات علوفه‌ای در ساعات اولیه روز و جمع آوری آن تا هنگام ظهر صورت گیرد.

رزاقی ادامه داد: بررسی و پیگیری بیماری بلاست در ارقام حساس برنج، آبیاری منظم درختان میوه، دو بار در هفته و با دور آبیاری کوتاه، استفاده از سیستم های خنک کننده و تهویه مناسب در گلخانه‌ها در ساعات گرم روز از دیگر توصیه‌های ما به کشاورزان بوده است.

این مسئول افزود: نصب پوشش نایلون‌های کناری در گلخانه‌های سنتی، هرس سبز تابستانه برای درختان هسته‌دار مانند هلو و شلیل، همچنین حذف نرک‌ها و پاجوش، تغذیه ریشه‌ای و برگی با کودهای پتاسه و ریزمغذی‌ها و کنترل شیمیایی باغات در صبح و عصر انجام گیرد.

وی همچنین با تصیه به دامداران، اظهار کرد: مرغداران و دامداران را به در اختیار داشتن آب تمیز، خنک و کافی و همچنین ایجاد حداکثر تهویه در سالن‌های مرغداری و نگهداری دام با استفاده از سیستم پنکه و مه‌پاش، تغذیه دام و طیور در ساعت‌های خنک روز، مبارزه مستمر با مگس و حشرات ناقل بیماری در دامدار‌ی‌ها و مرغداری‌ها، صاف کردن، خنک کردن و تحویل سریع شیر به سکوهای جمع آوری و استفاده از دان‌پلت در مرغداری‌ها و چربی‌های گیاهی و حیوانی مرغوب در جیره غذایی دام و طیور توصیه کردیم.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: شرایط فعلی آب در کشور و کمبود آب زراعی در سال‌های اخیر، اهمیت توجه به این عنصر حیاتی را دوچندان کرده است.

رزاقی افزود: کاهش تلفات ناشی از آب و استفاده بهینه از آن به ویژه در بخش کشاورزی و تولید برنج در اولویت‌ برنامه‌های دولت در این زمینه است که این امر مهم، مدیریت آب در شالیزار را اجتناب ناپذیر می‌کند.

وی اذعان کرد: بهترین روش آبیاری برای کشت برنج، آبیاری به روش تناوبی است که با این شیوه در حد قابل ملاحظه‌ای در مصرف آب صرفه‌جویی شده و عملکرد محصول نیز افزایش پیدا می‌کند.

مدیر جهاد کشاورزی فریدونکنار در ارتباط با تغذیه برنج گفت: کشاورزان با مصرف کود پتاسه علاوه بر تأمین این عنصر، گیاه را نسبت به خشکسالی مقاوم‌تر کنند، همچنین در خصوص مرزها و کانال‌های آبیاری، کشاورزان را به ترمیم و پوشش مناسب مرزها و لایروبی کانال‌های آبیاری به منظور تسهیل در انتقال آب و کاهش تلفات ناشی از انتقال آن، تصیه می‌کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا