دستگیری ۳۵ مجرم فراری از ایران

بصیر ،سردار محمدجواد زاده کمند جانشین معاون هماهنگ کننده ناجا دیروز در چهارمین نشست تخصصی پلیس بین‌الملل ناجا با قضات و کارشناسان قضایی گفت: امروز شاهد اقدامات مؤثر در حوزه پلیس بین‌الملل هستیم؛ به گونه‌ای که در ۶ ماه گذشته به درخواست تعقیب ۱۲۵ مجرم ایرانی رسیدگی شد همچنین بیش از ۷۰ مورد از مجرمان شناسایی شدند. سردار زاده‌کمند با اشاره به استرداد ۱۰ مجرم طی ۶ ماه گذشته به کشور گفت: تعداد اعلان‌های بین‌المللی صادره به درخواست پلیس اینترپل ۶۶ مورد و تعداد اعلان‌های قرمز بین‌المللی به درخواست پلیس ایران ۵۱ مورد بوده است.

جانشین معاون هماهنگ‌کننده ناجا در بخش دیگری از سخنانش درخصوص فعالیت‌های پلیس سایبری گفت: پلیس سایبری بیش از ۹۰ درصد جرایم سایبری را کشف می‌کند، این در حالی است که کمتر کشوری به این توفیق دست یافته است.

سردار زاده‌کمند در ارتباط با کشته شدگان جاده ای و ارتباط آنان با شمار خودرو‌ها اظهارداشت: در سال ۸۵ تعداد خودروهای کشور ۱۴ میلیون و شمار کشته‌شدگان جاده ای ۲۷ هزار تن بود؛ این در حالی است که پس از گذشت ۹ سال یعنی در سال ۹۴ به رغم وجود ۲۸ میلیون خودرو، ۱۶ هزار تن جان‌باخته داریم.

وی اضافه کرد: در حوزه مبارزه با موادمخدر شاهد اقدامات اساسی بودیم به گونه‌ای که سال گذشته ۲ هزار و ۵۵۰ باند، منهدم و بیش از ۵۰۰ تن موادمخدر کشف شد.

سردار زاده کمند با بیان این که سال گذشته ۸۹ میلیون خدمت در حوزه‌های مختلف انتظامی و امنیتی به مردم ارائه شد، اظهار داشت: بیش از ۷۰ درصد پرونده‌های کلانتری به مشاوره ارجاع و به آشتی کشانده و از ارجاع پرونده‌ها به مراجع قضایی جلوگیری شد.

این مقام انتظامی افزود: بیش از ۸۵ هزار مدرسه، کانون و مسجد تحت پوشش آموزش‌های همگانی انتظامی و امنیتی قرار دارد.

سردار مسعود رضوانی رئیس پلیس بین‌الملل ایران نیز از شناسایی بیش از ۱۴۰ گذرنامه گمشده و سرقتی ایرانی از ۱۵ کشور در شش ماهه امسال خبر داد.

وی اظهار کرد: سامانه «مایند» یکی از ابزارهای سازمان اینترپل است که در آن حدود ۶۰۰ میلیون رکورد به ثبت رسیده و با استفاده از آن گذرنامه‌های گمشده و سرقتی مورد شناسایی قرار می‌گیرند. ایران نیز همکاری و عملکرد قابل توجهی با این سامانه جهانی داشته است به طوری که در شش ماهه امسال این سامانه را در همه مرزها و گذرگاه‌های مرزی کشور فعال کرده‌ایم و بیش از ۷۵۰ هزار استعلام از بانک اطلاعاتی SLTD انجام شده است.

رئیس پلیس بین‌الملل ایران در مورد اقدامات انجام شده در زمینه شناسایی مجرمان در خارج از کشور نیز اظهار کرد: در دو سال گذشته همکاری خوبی میان ایران و دیگر کشورها برقرار بوده و بیش از ۲۰ تن از مجرمان ایرانی به کشور بازگشت داده شده‌اند. به گفته رضوانی، در این مدت ۱۵ تن از اتباع خارجی در ایران دستگیر شده و به کشورهای مورد درخواست تحویل داده شده‌اند. رئیس پلیس بین‌الملل ایران با بیان اینکه پلیس بین‌الملل توانسته بیش از ۵۰ درصد افراد تحت تعقیب را در مرزها شناسایی و دستگیر کند، گفت: برخی از این افراد نیز پرونده‌شان منجر به مصالحه شده است.

بولتن نیوز

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا