بر اساس تحقیقات موسسه فریزر

دولت ایران نود و نهمین دولت بزرگ جهان شناخته شد

بصیر ،موسسه تحقیقاتی فریزر در گزارشی دولت ایران را نود و نهمین دولت بزرگ جهان معرفی کرد.

این موسسه شاخصی به نام شاخص بزرگی دولت تهیه کرده است و بر اساس آن به هر کشور نمره ای از صفر تا ۱۰ بر اساس این شاخص می دهد که هر چه این نمره بیشتر باشد دلالت بر بزرگی بیشتر دولت در آن کشور دارد.

بزرگی هر دولت نیز بر پایه چهار فاکتور میزان مصرف دولت(از کل مصرف)، میزان یارانه و پاداش پرداختی توسط دولت(درصدی از تولید ناخالص داخلی)، سهم شرکت ها و سرمایه گذاری دولتی از تولید منابع و همچنین میزان نرخ مالیاتی سنجیده می شود.

این موسسه در جدیدترین گزارش خود که بر پایه آمار سال ۲۰۱۳ تهیه شده نمره دولت ایران از نظر بزرگی را ۶٫۱۱ اعلام کرده است. بر اساس محاسبات فریزر دولت ایران در این سال نسبت به سال قبل کوچکتر شده است. نمره بزرگی دولت ایران در سال قبل از آن ۶٫۴ اعلام شده بود.

بر اساس این گزارش میزان مصرف دولت ایران معادل ۲۱٫۵ درصد کل مصرف در کشور، میزان یارانه و پاداش پرداختی معادل ۷٫۸۸ درصد تولید ناخالص داخلی و سهم شرکت ها و سرمایه گذاری دولتی در تولید منابع و اقتصاد ۳۵٫۳ درصد برآورد شده است.

در میان ۱۵۷ کشور جهان که در این گزارش مورد مطالعه قرار گرفته اند رتبه ایران از نظر بزرگی دولت ۹۹ اعلام شده است. بر این اساس ۵۸ کشور در جهان دولت کوچکتری نسبت به ایران دارند.

هنگ کنگ دارای بزرگترین دولت در جهان شناخته شده و نمره بزرگی دولت این کشور ۹٫۴ اعلام شده است. بنگلادش با نمره ۸٫۹، هندوراس با نمره ۸٫۸، ماداگاسکار با نمره ۸٫۷ و فیلیپین با نمره ۸٫۷۱ به ترتیب در رتبه های دوم تا چهارم از نظر بزرگی دولت قرار گرفته اند.

رتبه برخی کشورهای دیگر عبارت است از: ژاپن ۱۳۴، کویت ۹۲، عربستان ۱۳۶، ترکیه ۵۷، انگلیس ۱۰۱، آمریکا ۷۴، استرالیا ۶۸، اتریش ۱۳۹، بحرین ۶۹، کانادا ۹۸، چین ۱۳۵، آلمان ۱۲۶ و هند ۳۵٫

سوئد نیز صاحب کوچکترین دولت جهان شناخته شده است و نمره ۳٫۴ را از این نظر بدست آورده است. الجزایر با نمره ۳٫۴۱، هلند با نمره ۳٫۷، دانمارک با نمره ۳٫۸ و بلژیک با نمره ۳٫۹ نیز در رتبه های بعدی جای گرفته اند.

تسنیم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا