سالانه ۲۸۰ تن، تولید زعفران ایران

بصیر ،معاون مدیر کل دفتر امور گلخانه گیاهان دارویی و قارچ در معاونت امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: بیش از ۸۵ درصد زعفران کشور در استانهای خراسان رضوی و بخشی هم در خراسان جنوبی تولید می شود و سهم استانهای دیگر اندک است.

وی افزود: کشت زعفران از نظر اشتغالزایی و درآمدزایی در مناطق کم آب بسیار مؤثر است و تقریباً‌ این محصول در جهان به نام ایران شناخته می شود.

مجد گفت: البته کشورهای خارجی این محصول را عمدتاً به صورت فله ای از ایران خارج و پس از بسته بندی با نشان برند خود صادر می کنند که باید تلاش کنیم این محصول به طور کامل با نام ایران صادر و همه ارزش افزوده آن نصیب کشورمان شود.

وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه برای توسعه پایدار محصولات زراعی دارای مزیت از جمله زعفران برنامه ریزی می شود و هدف ما این است که نشان جغرافیایی و ژنتیکی زعفران را به اسم ایران ثبت کنیم.

زعفران مهمترین صادرات غیرنفتی پس از پسته

مجد تصریح کرد: زعفران به عنوان طلای سرخ ایران با ارزش ترین محصول کشاورزی و گران ترین ادویه جهان در تاریخ صادرات کشورمان همواره از جایگاه خاصی برخوردار بوده و پس از پسته مهم ترین محصول صادراتی غیرنفتی کشور است اما همه ارزش افزوده و زنجیره اقتصادی ان در اختیار ایران نیست.

در حال حاضر کشور ما بیش از ۷۸ هزار گونه ای گیاهی دارد که حدود ۱۰ هزار آن ثبت و شناسایی شده است. با توجه به تنوع آب و هوایی و فعالیت های بیش از حد گیاهان دارویی که در هیچ کجای دنیا وجود ندارد، در ۱۵ سال گذشته حدود ۸۰۰ نوع داروی گیاهی تولید شده است.

کشورهای آسیایی ۴۱ درصد واردات و ۴۸ درصد از صادرات کشور را در دست دارند که در راس آنها چین و هند قرار دارد.

ایران در سال ۸۰ رتبه ششم در دنیا را داشته است که به رتبه ۳۲ نزول کرده ایم.

در حال حاضر افغانستان در زمینه کشت زعفران جزء نخستین هاست در صورتی که ۵ سال پیش کشت زعفران در افغانستان ۳۰۰ کیلو بود. ایران حدود ۲۵۰ تن تولید دارد و ۹۰ هزار هکتار زمین زعفران داریم.

خبرگزاری صداوسیما

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا