در پی تجمعات گسترده در محکومیت عربستان؛

بان‎کی‌مون خواستار عفو «شیخ النمر» شد

بصیر، «استیفان دوژاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد که «بان کی مون درباره حکم اعدام صادره علیه شیح نمر باقر النمر روحانی برجسته شیعی عربستان ابراز نگرانی کرد.»

دوژاریک گفت: بان کی مون امروز (چهارشنبه) در تماس تلفنی با پادشاه عربستان خواستار صدور فرمان عفو برای شیخ النمر شد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، سخنگوی بان کی مون در نشست خبری در مقر سازمان ملل در نیویورک افزود: «با وجود درخواست های بین المللی برای ممانعت از مجازات اعدام النمر، این حکم یکشنبه گذشته از سوی دادگاه عالی عربستان صادر شد، این در حالی است که سازمان ملل با آن مخالف است.»

وزارت کشور عربستان با امضای «محمد بن نایف» ولی‌عهد این کشور حکم اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی مبارز شیعه عربستانی را تأیید کرده که به معنای مجوز به وزارت کشور برای اجرای حکم اعدام او بدون هشدار قبلی است.

به همین مناسبت  شماری از فعالان مدنی و مدافع حقوق بشر با تجمع مقابل سفارت عربستان سعودی در لندن، ضمن محکوم کردن صدور حکم اعدام برای شیخ نمر، روحانی برجسته شیعی، خواستار رهایی وی و سایر آزادیخواهان و عدالت طلبان در بند رژیم سعودی شدند.

در این تجمع اعتراضی در عصر چهارشنبه فعالان مدنی خواهان لغو احکام اعدام شیخ نمر و برادر زاده اش ‘علی محمد النمر’ شدند.

معترضان در این تجمع تصاویری از شیخ نمر و برادر زاده اش را در دست داشتند که روی آنها نوشته شده بود: ‘نمر را آزاد کنید’.

آنان همچنین پلاکاردهایی را در دست داشتند که بر روی آنها به نقض حقوق بشر و عدم رعایت اصول دمکراسی از جمله برگزاری انتخابات در پادشاهی سعودی اشاره شده بود.

تجمع کنندگان همچنین احکام ظالمانه دادگاه سعودی علیه دو جوان شیعه دیگر که در تظاهرات دموکراسی خواهانه شرکت کرده بودند را محکوم کردند.

داوود حسین المرهون ۱۸ ساله و عبدالله حسن الزاهر ۱۷ ساله پیش از این حکم اعدام گرفته بودند.

معترضان همچنین چشم پوشی دولت انگلیس از موارد مکرر نقض حقوق بشر در عربستان سعودی را شرم آور دانستند و آن را محکوم کردند.

این تجمع از سوی گروه های اسلامی و مدافع حقوق بشری از جمله جنبش آزادی خواه بحرین برگزار شد.

شیخ نمر یکی از برجسته ترین زندانیان سیاسی عربستان محسوب می شود که در تاریخ ۲۳ مهر ۱۳۹۳ به اتهام انتقاد از حکومت عربستان به اعدام محکوم شد.

علی النمر، برادر زاده شیخ نمر نیز در سال ۲۰۱۲ هنگامی که فقط ۱۷ سال داشت در جریان سرکوب یک تظاهرات ضد دولتی در استان قطیف در شرق عربستان بازداشت شد.

وی به شرکت در تظاهرات غیرقانونی و حمل سلاح گرم متهم شد؛ اتهامی که علی و خانواده وی به شدت رد کرده اند. وی سپس به اتهام توهین به پادشاه، به اعدام محکوم شد.

دادگاه تجدید نظر و دیوان عالی عربستان سعودی روز یکشنبه حکم اعدام شیخ نمر باقر النمر را تائید کردند.

دانا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا